söndag 10 juli 2011

Bättre lycka nästa gång

Det är naturligtvis omöjligt att inte gilla Dawn French, komikern och skådespelaren som är mest känd för sitt samarbete med Jennifer Saunders och huvudrollen i The Vicar of Dibley.

Men måste alla skådespelare också bli författare? Dawn French skrev sin självbiografi, Dear Fatty, och fick blodad tand. Resultatet blev hennes första roman, A Tiny Bit Marvellous, som släpps på svenska i höst.

Jag vet inte hur många liknande böcker jag läst av nutida brittiska författare - en medelklassfamilj har lagom medelklassiga problem. Ett tag ser det riktigt illa ut, men allting slutar naturligtvis lyckligt.

Naturligtvis förekommer otrohet, åtminstone som en tänkbar utväg ur tristessen. Naturligtvis är ett av barnen excentriskt (och naturligtvis är det alltid sonen). Naturligtvis brottas dottern med dåligt självförtroende och kroppsfixering.

Okej, French är bitvis rolig, och lockar till skratt i alla fall en handfull gånger. Men som helhet är det en ganska trist och seg historia. Vilket naturligtvis inte hindrar att boken blivit en enorm succé. Dawn French arbetar just nu på roman nummer två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar