onsdag 18 maj 2011

Två nya liveskivor av Ulf Lundell

Hur mår Ulf Lundell? Ja, det har vi egentligen inte fått höra något alls om sedan beskedet om vinterns inställda turné kom. Lundell gav ingen annan närmare förklaring än att han är "utarbetad".

Nu kommer dock ett livstecken, om än ytterst indirekt. 22 juni släpps två liveskivor, en inspelning från Danmarks Radio som genomfördes på Roskildefestivalen 1999. Och en samling låtar från Unplugged-sektionerna under turnén 2008. (Lundell fegade ju ur och spelade bara akustiskt under delar av konserterna.)

Turnén 1999 kom i kölvattnet av den brötiga skivan Slugger - en skiva som åldrats ganska dåligt. Jag har ingen större lust att höra låtar som Om jag hade henne, Man igen eller Ärrad & bränd.

Unplugged-skivan kan bli roligare. Rått och romantiskt, En fri man i stan, Lit de Parade, Danielas hus och Diamanter är bra låtval. Men Lundell plågar sina fans genom att inte välja en enda låt från 70-talet! Jag minns Ryggen fri, Jag går på promenaden och Snön faller (och vi med den) som stora höjdpunkter från den turnén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar