fredag 15 april 2011

Hektisk skivvecka



Det här har varit den hittills mest hektiska skivsläppsveckan i år. Framför allt var det tre skivsläpp jag hade väntat på: Robbie Robertsons How To Become Clairvoyant, Paul Simons So Beautiful Or So What samt Kajsa Grytts En kvinna under påverkan.

Tyvärr är Robbie Robertsons comeback efter tretton år en riktig snarkfest, fylld med såsig gubbrock i segt tempo. En och annan snygg gitarrslinga räddar skivan från totalt haveri, men sammantaget: Herregud, Robbie, om det ska vara så här så kan du lika gärna lägga ner.

Paul Simon klarar sig betydligt bättre. So Beautiful Or So What är ingen ny Graceland, men kan definitivt mäta sig med annat som Simon presterat. Och jämfört med 2006 års Surprise är det en riktig vitamininjektion.

Kajsa Grytt, slutligen, har förmodligen gjort sin bästa soloskiva hittills. En kvinna under påverkan överträffar dock inte Historier från en väg, som ju var Kajsa & Malenas största bedrift. Grytt blir som bäst när hon lyckas hitta en enhetlighet i produktionen, när hon sätter ribban högt för varje låt som ska med på skivan. Det har varit lite si och så med det tidigare. Nu hörs det och märks att Kajsa Grytt bestämt sig för att inte kompromissa, utan göra allting så attans bra som det bara går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar