måndag 28 februari 2011

Viktigt dokument

Jag var sur när Ulf Lundell släppte megaboxen Under vulkanen. 14 cd-skivor med mestadels akustiska demolåtar var inte värd priset.

Men Under vulkanens svulstighet får inte överskugga det faktum att en viktig Ulf Lundell-box numera inte går att få tag på. Jag syftar på Livslinjen, 1975-91. Den finns varken att köpa som fysisk box eller som nedladdning via Itunes eller någon av de andra MP3-butikerna.

Där Under vulkanen bjöd på bottenskrap, har Livslinjen, 1975-91 flera viktiga låtar som inte tidigare funnits utgivna, däribland För dom som älskar, Vänd dej inte om, Blues för en ung flicka, Livslinjen, Det är inte ensamhet och Du kan inte ljuga för ett hjärta.

Det är sant att flera av dessa sånger finns som extraspår på de remastrade versionerna av Uffes skivor, men boxen var ett behändigt sätt att samla dem.

2 kommentarer:

  1. Nog för att det finns bottenskrap på Under Vulkanen men också väldigt mycket som i mitt tycke gjorde boxen klart prisvärd när den väl sjönk till halva priset (inte minst med tanke på vad Lundells cd-singlar, vars b-sidor ju samlas i boxen, brukar kosta på Tradera). Om du inte redan har Livslinjen fanns det åtminstone härom dagen flera begagnade ex på Mickes Skivor i Hornstull. Fast visst borde de låtarna också finnas för nedladdning.

    SvaraRadera
  2. För oss som köper det mesta som Lundell ger ut var Under vulkanen ett riktigt nedköp, tyckte jag. Jag tycker Lundell borde gett fansen möjlighet att köpa delar av boxen. Med lite god vilja kunde jag plocka fram en vettig enkel-cd ur det urvalet.
    Som tur är köpte jag Livslinjen redan när den kom ut.

    SvaraRadera