lördag 4 september 2010

Svenska folket älskar hårda tag mot svaga grupper

Det finns ett grundläggande missförstånd i debatten inför valet. De rödgröna pekar gärna på vilka försämringar alliansen har genomfört, till exempel av sjukförsäkringen, arbetslöshetsersättningen med mera.

Men det är en röstvinnare bara om vi förutsätter att människor vill varandra väl. Jag är inte säker på att den välviljan finns. Av vad jag läser och hör drar jag slutsatsen att 65 procent av befolkningen vill ha hårdare tag, lägre skatter, lägre förmåner, strypt invandring och mer krav på svaga grupper, så som arbetslösa, skolbarn - i "fel" kvarter, i friskolornas "rätta" kvarter är det istället inflation i goda betyg - och invandrare.

Vi ser helt enkelt det berömda två tredjedelssamhället i full blom. De 65 procent som har jobb, är välmående, ska få det ännu bättre. De 35 procent som saknar jobb eller har låga inkomster ska få det ännu sämre. Klyftorna vidgas nu. Om fyra år kommer en ravin gå igenom Sverige.

Så ser slutresultatet ut: Vi har inte skapat ett samhälle, vi har skapat två. Ett för de rika och ett för de fattiga. 65 procent av oss vill ha det så.

3 kommentarer:

 1. Har Du hört om 80-20 regeln?

  Detta är en sanning som fungerar och det blir därför en enkel ekvation; för ett bättre samhälle för de flesta blir det mycket bättre med Alliansen!

  80%

  SvaraRadera
 2. Jag fattar inte, är det samma som trickle down-principen? Om man ger en miljardär en miljon till så får den fattige några hundralappar? Och på något sätt ska den fattige då vara nöjdare än om han själv skulle få en miljon?

  SvaraRadera
 3. Vad jag tror 'Anonym' menar är att Allianzen satsat på ett 2/3 samhälle. Man ger fullständigt fan i 1/3 av befolkningen (invandrare, unga, arbetslösa och sjuka) samtidigt som man inför förbättringar av varierande grad för 2/3 av befolkningen.

  Det är ett oerhört cyniskt sätt att maximera sina chanser att vinna valet och förklarar också varför borgarna blivit så uppskrämda av oppositionens mobilisering av de i vanliga fall röstskolkande grupperna.

  SvaraRadera