fredag 30 juli 2010

Det förlorade Bob Dylan-albumet

Enligt rapporter från Isis, ett fanzine på nätet, släpper Bob Dylan Bootleg Series Vol. 9 i oktober. Albumet innehåller demoinspelningar från 1962-1964, de så kallade Witmark- och Leeds-inspelningarna, döpta efter respektive studio där låtarna spelades in.

Även om allt "nytt" från Dylan naturligtvis välkomnas, så låter detta inte särdeles fascinerande. Inte heller det faktum att Dylans åtta första skivor samtidigt släpps som mono-cd.

Isis rapporterar också om en planerad 40-cd-box, med allt som Dylan gett ut, minus ett album. Troligtvis är det 1973 års Dylan som saknas. Då börjar vi plötsligt närma oss något intressant.

Dylan är den enda officiella skiva som Bob Dylan släppt som i dag inte finns tillgänglig kommersiellt, som cd eller digital nedladdning. (På Amazons brittiska sajt finns en vinylversion.) Enligt Wikipedia finns skivan som nedladdning i Itunes amerikanska butik, jag hittar den dock inte. Detta är naturligtvis enormt konstigt, och beror sannolikt på Bob Dylans personliga antipati mot skivan. Även om det är en halvtaskig skiva, så borde skivbolaget göra det enda rätta: Släpp Dylan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar