söndag 23 maj 2010

Lata journalister firar triumfer

Den politiska journalistiken har helt tappat stinget. Varannan artikel om politik är numera en enkät eller en opinionsundersökning. Tramsjournalistik för lata journalister. Eller rättare sagt, det är inte journalistik, det är reklam eller propaganda.

Alliansens medier vet att utnyttja sina opinionsinstitut. Undersökningar och åter undersökningar ska få alliansen att stanna kvar vid makten.

Nu senast: S-väljarna vill ha Fredrik Reinfeldt som statsminister. Det vill de givetvis inte alls, men rubriksättarna bryr sig inte om en sådan detalj. S-väljarna vill ha Mona Sahlin som statsminister, men opinionsinstituten är listiga. De vet att det finns en liten hård kärna män inom socialdemokratin som aldrig någonsin kan tänka sig en kvinnlig partiledare, än mindre en kvinnlig statsminister.

Dessa reaktionära gubbar kommer att fira liten julafton varje dag fram till valet. Alla medier kommer att stå i kö för att höra dem harkla sina korkade plattityder om hur dålig Mona Sahlin är och hur Fredrik Reinfeldt är underbar och fin och stark på samma gång.

Och politiken då, vem bryr sig om den? Väljarna, kanske. Men medierna skiter uppenbarligen i den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar