onsdag 15 juli 2009

"Quirky" och "arty"

Det finns några grundregler om du vill vara en "quirky" och "arty" rockstjärna. Du ska göra lite slängig och svängig musik och sjunga på ett distinkt och utlevande sätt.

Du ska klä dig så att du sticker ut från mängden. För kvinnor rekommenderas "tokig tant med många katter"-looken. Miss Li är en typisk svensk rockstjärna som är "quirky" och "arty".

Du ska gärna ha lite kontroversiella texter också. Engelska Florence Welch som är kvinnan bakom Florence + The Machine har en kontroversiell text om ett par som misshandlar varandra i Kiss With A Fist. Följdaktligen har låten blivit en hit. Debutskivan Lungs är också en smärre försäljningssuccé, men ännu inte i Sverige.

Jag kan bli trött på dessa manierade artister. De ska verka så himla udda och tokiga, men till vardags handlar de på Tesco som alla andra. Men okej, Florence Welch är inte helt talanglös. Kiss With A Fist är en klistrig hit och en handfull andra låtar är också helt okej. Om hon taggar ned ett varv eller två, så kan Florence + The Machine bli riktigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar